Tóth Andrea Beáta, várandósság, szülés, családtervezés

dobos_andrea200.jpg

Témakör: nehézségek a várandósság alatt, kapcsolat a magzattal, felkészülés a szülésre, vetélés, fogantatási problémák, szülésélmény feldolgozása, szülés utáni lelki problémák. 

A szakértő elérhetőségei:
http://www.szuletestrening.hu;

e-mail: dobosandrea7@gmail.com
telefon: 06-20/358-0297

Dobos Andrea Beáta vagyok, pszichopedagógus és iskolafejlesztő, meditációs és relaxációs tanár, szimbólum és transzlégzés terapeuta. 2001 óta, saját szülési élményeim alapján rájöttem, hogy a szülés és születés olyan fontos élmény, amely az egész életutunkat meghatározza. Hat a párkapcsolatainkra, szexualitásunkra, szüleinkkel, gyermekeinkkel való kapcsolatunkra, betegségeinkre és a halálunkra is.

A szülés nagy energetikai beavatás, és ha jól sikerül, akkora erőt ad, amely a kismama és családja egész életet meg tudja változtatni. De csak akkor, ha az „jó szülés”, tehát a nő igényei szerint történik, és nem kell a kórházi korlátokhoz alkalmazkodnia. Kevés olyan nagy jelentőségű dolog van az életben, amely ennél megrendítőbb élmény lenne. Érdemes hát alaposan felkészülni rá testben és lélekben.

Ha a következő kérdések merülnek fel benned, nyugodtan írj:

 • Miért nem fogan meg a kisbabám? Miért vetéltem el?
 • Félelmek a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatban.
 • Nehézségeim a várandósság alatt fizikai, lelki vagy szociális területen.
 • Hogyan tarthatom a kapcsolatot a magzatommal?
 • Felkészülés a szülésre. Félelmek a vajúdás alatti fájdalomtól.
 • Várandósság és szexualitás.
 • A magzat és az apa kapcsolata. Az apa félelmei a szüléstől. Mit tegyek, hogy segítsem a páromat?

Gyermekeim: András (2000),  Adél (2004) és Iván (2009). Budapesten élek férjemmel és gyermekeimmel.

1996-tól kétéves kutatóúton Ázsiában vettem részt. Nagyrészt Indiában és Mianmarban éltem, kolostorokban ismertem meg a buddhista meditációt. 2000-ben megalapítottuk a Buddhista Vipassana Társaságot és azóta szervezünk rendszeres elvonulásokat. Kétéves ázsiai tapasztalataim megváltoztatták életemet és felfogásomat. Ott értettem meg, hogy életemben a nehézségeket csak a saját tudatom megváltoztatásával lehet leküzdeni és nem a körülményeim és a körülöttem élő emberek befolyásolásától várhatom a nyugalmat. Ázsiában tapasztaltam meg a helyiek között, hogy a szülés nem betegség.

Hazajövet már tudtam, hogyan szeretném átélni a szülés élményét. Ehhez járult hozzá az az élmény, hogy mindhárom gyermekem háborítatlanul született. Nem volt könnyű ezt végigvinnem, először a saját lelkemet kellett megerősítenem. Én császármetszéssel születtem, és generációk óta nem volt példa a családomban a természetes szülésre. De meg akartam törni a családi modellt, és boldog voltam, hogy ez sikerült. A másik örökségre akkor döbbentem rá, amikor a nagyfiam születése után kétszer is elvetéltem. A családban mindenkinek csak egy gyermeke volt, és én tudat alatt ezt a mintát követtem.

2001-2003-ig a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézetben Vivation relaxációs és transzlégzés tréneri oklevelet kaptam. 2007-2009-ben szimbólumterápiás képzésben vettem részt. A szülés, mint spirituális élmény és beavatás vezetett el a transzperszonális pszichológia területére. Meditációs és légzésterapeutaként közösen éljük újra a csoport tagjainak szülésélményeit, mert ezek nagyon mélyen belénk kódolt sorsüzenetek. De nem visszafordíthatatlan sérülések, hiszen vannak olyan terápiás módszerek, amelyek feloldhatják ezeket a traumákat az anyában, és a gyermekben egyaránt.

Minél kevesebb beavatkozás történik, annál kevésbé sérül ez a harmónia, ezért tartom fontosnak az orvosok tájékoztatását. Éppen ezért vállaltam, hogy egyik felelőse legyek a Születés Hete programjaiban a Nyitott kórház mozgalomnak. Mivel a saját gyermekeim háborítatlanul születtek, ezért előítéletmentesen tudok közeledni a kórházi körülményekhez, mivel nincsenek negatív tapasztalataim.

Tevékenységeim, szolgáltatásaim

Csoportokat szervezek várandós kismamáknak és a magzattal való kapcsolatfelvételen keresztül készülünk az anya által átélhető legjobb szülésre.

Újjászületés workshopjainkon férfiak és nők számára átélhetővé válik a saját születésük és átalakulnak a régi élmények tapasztalatok. Sokszor ez az akadálya egy baba megfoganásának, így meddőnek tartott párok számára is nagyon hasznosak ezek a hétvégi csoportok.

Egyéni szimbólum és transzlégzés terápia keretében foglalkozom várandósokkal és olyan személyekkel, akik életükben és szellemi fejlődésükben elakadnak, nem érzik hatékonynak magukat és nem elégedettek azzal az élettel, amit élnek.

Kérdezni a HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ mezőben tudsz és a választ is itt találod majd meg. Kérlek, tekerj egy kicsit lefelé.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Tóth Andrea Beáta vagyok, pszichopedagógus és iskolafejlesztő, meditációs és relaxációs tanár, szimbólum és transzlégzés terapeuta. A meditáció, mint életmód és a transzgyakorlatok segítségével célommá vált a szülésre felkészítés, a várandósság és szülés minőségének javítása és a női létezés minél teljesebb átélésének kibontakoztatása.
Előző cikkDelfinterápia – gyógyulás a tenger angyalaival
Következő cikkA szülési fájdalom természete: hogyan válhat segítőnkké?

52 EDDIGI KÉRDÉSEK

  • Kedves NadrieN!
   A gyakori felfázás egy jelzés arra, hogy a szervezetben elakadások, energetikai blokkok és a szervezet védelmi gyengesége áll fenn.
   Ennek sokféle lelki oka lehet, amelyet a tünetből önmagában még nem lehet biztosan megmondani. Ha valaki szeretne tudatosan a tudattalanjával összhangban megfoganni, nem lesz akadály a felfázás.
   A gyulladások azonban jelezhetik a tudattalanban lévő érzelmi blokkokat is. Ezt csak mélyebb lelki munka derítheti ki, hogy mi a felfázás valódi háttere. A peteérés valóban kizárja az elzáródást. De gyakran csak az egyik petevezetékben van elzáródás és a másikban van peteérés.
   Üdvözlettel,

 1. Üdvözlöm!
  Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a gyakori felfázás okozhat e petevezeték elzáródást? Több helyről hallottam hogy előfordulhat ilyen. Ugyanis már csecsemő koromban is hugyuti fertőzéssel kezeltek végig a gyermekkoromig. És tini koromban is sűrűn voltam felfázva. Mindezek mellett volt egy bélcsavarodás műtétem is. Ezek okozhatják hogy fél éve nem jön össze a baba? De azt is hallottam hogy akinek van normális peteérése annak nem lehet elzàródva a petevezetéke. Én ugy gondolom hogy nekem van.
  Válaszát elöre is köszönöm!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..