Édes Kisfiam

várandós történet

Tudod Kicsim, nagyon vártalak. Olyan boldog voltam, amikor megtudtam, hogy már a pocakomban rejtőzöl. Sírtam és egész testemben remegtem, de nem azért mert féltem vagy beteg voltam, hanem azért, mert határtalan boldogság töltötte meg a szívemet.

Szeretlek! Ez a szó jutott először eszembe. Egy apró magvacskához hasonlítottál, de én mégis azonnal megszerettelek. Elképzeltem, hogy milyen lesz, ha majd a karomban tartalak, milyenek lesznek az apró ujjacskáid, a gömbölyű pofikád, a selymes kis hajad. Kisfiú leszel vagy kislány? Nem számít. Gyorsan felírtam néhány szimpatikus kisfiú és kislány nevet is, a biztonság kedvéért.

Igaz még csak néhány hetes magzat voltál, de meg volt a neved; meg volt a lista arra nézve, hogy milyen holmikra lesz szükséged; sőt mit kell összepakolnom a kórházba, ha eljön a nagy nap, a Te születésed napja.

Sokat beszélgettem veled. Emlékszel rá? Énekeltem és mesét mondtam, Te pedig válaszul rúgkapáltál örömödben. Már akkor is szeretted, ha körülötted forog a világ.

Amikor kiderült, hogy kisfiú leszel, megkaptad édesapád nevét: Manó Sándor. Ez egy különleges név, egy különleges kis jövevénynek. Az én kisfiam. Vajon hogyan fog szólítani: Anyu, Anya, Édesanya? Végül is teljesen mindegy, én így is, úgy is szeretem.

Utónév kisokos – Így válassz nevet babádnak!

Szeretlek! Ekörül a szó körül forgott az az idő, amíg várandós voltam veled. Hiszen ez az érzés, amit Te okoztál a jöveteleddel, egyszerűen leírhatatlan, megfoghatatlan, csodás, a világ összes gyönyörűsége benne rejlik.

Amikor először éreztem, hogy mocorogsz a hasamban, sóhajtottam egy nagyot és minden idegszálammal arra koncentráltam, hogy csak még egyszer történjen meg. És megtörtént. Egyre sűrűbben fordult elő, hogy belülről megsimogattad a pocakomat. Ha néhány órát pihenéssel töltöttél, és nem mozdultál, nagyon aggódtam. Jól vagy, nincs semmi baj a kisbabámmal? Aztán egy kedves simogatással mindig jeleztél: Anya, ne félj, jól vagyok! Ilyenkor én voltam a világ legboldogabb asszonya, és ma is én vagyok, hiszen Te vagy az én Édes Kisfiam.

Mikortól mozog a magzat, és mi van, ha nem mozog eleget?

Hidd el, nem csak én adtam életet neked, Te is adtál számomra egy új életet, amitől sohasem válnék meg, ami boldoggá tesz, a nehéz pillanatokon átsegít.

Köszönöm, hogy vagy nekem, és őszinte szívvel remélem, hogy valaha Te is így fogsz érezni a gyermekeid iránt.

Manó Sándorné

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMennyi idős is?
Következő cikkÚj ovis-tévé decembertől

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..