Egy különleges Anyák napi történet

anyak-napja_2_150.jpg

Mikor Veres Ági anyák napjára hazalátogat Németországból, neki és az édesanyjának, Magdinak bőven lesz miről beszélni. Hogy vannak a gyermekek az onkológián a Madarász utcai kórházban, ahová a páros már több mint 4 éve heti rendszerességgel jár szórakoztatni a beteg gyermekeket.

A Veres duett, anya és lánya gitározik, énekel, bábokat és kézműves tárgyakat készít. Együtt sírnak és nevetnek a több mint 5.000 kisgyermekkel és szülővel. Nővérek, orvosok életének részét képezik a budapesti kórházakban, a Mosolygó Kórház Alapítvány művészeiként.

„Nagyon büszke édesanya vagyok, amikor látom Ági csillogó szemeit, miközben a gyermekeknek énekel, mosolyt csal az arcukra, segít nekik elfelejteni, hogy kórházban vannak” – meséli Magdi (52). „Teljes szívünkkel végezzük ezt a munkát, és óriási áldás, hogy a lányommal együtt tehetem.”

Ági (25) egy hónappal ezelőtt Münchenbe utazott, ahol óvodapedagógiát tanul a Katolikus Alapítványi Szakfőiskolán. Ezen a téren már gazdag élettapasztalattal rendelkezik, melyet be is tud iktatni a főiskolai oktatásba. Míg Ági távol van, Magdi továbbra is folytatja munkáját a gyermekekkel. Ági, miután augusztus közepén befejezi külföldi tanulmányait, újra csatlakozik hozzá.

Az anya-lánya kettősnek szembesülnie kell a rákkal, akár a halállal is, nem a gyerekkornak megfelelő súlyos helyzetek sokaságával. Munkájuk közben erősek és vidámak maradnak, így a gyermekek, legalább egy kis időre is, de elfeledkezhetnek nehéz helyzetükről.

2004 óta a Mosolygó Kórház Alapítvány művészei, zenészei, bábosai látogatják a magyarországi gyermekosztályokat. Az MKA 15 megye 18 kórházában végzi elhivatott tevékenységét. Dr. Kriván Gergely a Szent László Kórházban első kézből látja, hogy a Mosoly is Gyógyít.

„A gyógyítás nem ér véget a tudományoknál és az orvosi odafigyelésnél” – mondja. „A mosoly és a könnyedség a kórházi falak között csodákat tesz a gyermeki lélekben. Ez az, ami a Mosolygó Kórház Alapítványt egy nélkülözhetetlen és fontos programmá teszi.”

A Mosolygó Kórház Alapítvány

adószáma (az adó 1% felajánlásához): 18115532-1-42;

bankszámlaszáma (ING Bank):

forint: 13700016-04321019;
euro: 13789017-04321105;

weboldala: www.mosolygokorhaz.hu.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..