Far-és comb „szobrászat” a leghatékonyabb Pilates gyakorlatokkal!

A nők a hasuk után leggyakrabban a popsijukkal és a combjukkal szoktak elégedetlenkedni. Pedig ezek a testtájak viszonylag könnyen formálhatók – a hasadhoz képest mindenképp – ha rendszeresen időt szánsz rájuk! Az alábbi gyakorlatokkal nyárra izmos, formás fenékre és combra tehetünk szert!

Ó, azok a fránya, nehezen formálható női testtájak!

Mitől függ vajon, hogy inkább „combosak”, avagy „hasasak” vagyunk-e, vagyis hogy hová rakódik az az „átok” felesleg? Nem csak a táplálkozási szokásaidtól és attól, sportolsz-e! Bizony, van benne genetika is jócskán – ez jó hír, nem? Neked is a meglévő adottságaidból kell a legtöbbet kihoznod – viszont ennek tudatában tényleg dolgozz magadon! Rád melyik forma a jellemzőbb?

Alma-típus: akinek a felesleg a hasára rakódik. A veszélyesebb hízásfajta, hisz ilyenkor a zsír nem csak a bőr alá, a zsírszövetbe, hanem a belső szervek külső falára is lerakódik, növelve ezzel a magas vérnyomás, szív-és érrendszeri betegségek, magas koleszterinszint, II. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Honnan tudhatod, hogy „alma” vagy-e? Mérd meg a derék- és csípő kerületed, oszd el őket egymással – ha a derék/csípő hányadosod 0.85-nél (ha lány vagy), vagy 1-nél (ha fiú) nagyobb, akkor „rizikós” vagy!

Mit jelent ez? Hogy a rendszeres testmozgás napjaid szerves része kell, hogy váljon! Mielőtt viszont belekezdenél bármibe is, mindig konzultálj egy edzővel, mit ajánl számodra! Szükséges lenne táplálkozási szakembert is felkeresned és együtt kialakítanotok egy olyan étrendet, amely mellett nem „halsz éhen”, de nem is tetézed a problémát a helytelen táplálkozási szokásokkal!

Körte-típus: akinél a felesleges csokik és sütik a combra és popsira rakódnak. Ez a fajta túlsúly nem oly vészes, inkább esztétikailag „bántó”!

„Fel is írok” Neked mindjárt néhány roppant hatékony Pilates gyakorlatot rá ellenszerül. Végezz mindegyikből 8-8 darabot mindkét oldaladra, minden nap és nyárra Te is meglepődsz majd a változáson!

Oldalláb szériák

1.) Elöl-hátul: kiinduló helyzet: oldalfekvés, vállad a csípőddel egy vonalban, páros lábad tedd magad elé úgy, felülnézetből bumeráng formád legyen!
Kivitelezés: felül lévő lábad emeld a csípőd vonaláig, majd rúgj előre 2x, aztán hátra 2x, jó hosszan megnyúlva lábaddal a csípődből. Medencéd függőleges és mozdulatlan, hasad mélyre behúzva.

2.) Fent-lent: kiinduló helyzet ugyanaz, mint az előző gyakorlatnál. Nyújtott lábad emeld a vállad irányába, térdeddel a vállad mögé célozva. Lefelé keményen told a lábad, mintha egy gumikarikát kéne összenyomnod a 2 combod között. Fellendítéskor medencéd ne essen hátra!

3.) Páros lábemelés: kiinduló helyzet marad. Emeld meg egyszerre a páros lábad, majd az alul lévő lábad sarkát csapkodd szaporán a felül lévőhöz.

Kitartást, izmos popsit és formás combot a nyárra!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkA követelőző gyerekből könnyen válik eladósodott felnőtt
Következő cikkMérgező cumisüvegek a boltokban