Kerekítő.hu – ölbeli játékok kisgyermekes családoknak

Kerekítő
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Az ölbeli játékok újonnan indított honlapján nagy csokor népi eredetű, de ma is közkedvelt ölbeli játék válogatást találtok, játékleírással és hanganyaggal – köztük számos lovagoltatót, höcögtetőt, tenyeresdit, hintáztatót, döntögetőt, ringatót, paskolót, cirógatót.

Elolvashatjátok a hozzá tartozó játékleírást, mely a kapcsolódó mozdulatkincsre vonatkozik, és többhöz hanganyag is készült útmutatásul. Fontos, hogy meghallgatás, megtanulás után (itt természetesen a gyermekkel játszó felnőttre gondolok) öletekbe vegyétek a kicsiket és magatok kedvére formálva játsszátok el, támasszátok fel a szövegeket.

Ne felejtsétek, hogy sokszor egymás után érdemes eljátszani a rigmusokat, hogy igazi játékélménnyé váljanak a sorok, melyek hosszú időn át csiszolódtak, letisztultak és önfeledt perceket szereznek majd nektek is.
Próbáljátok ki bátran, milyen játszani a hangotokkal, hangszínekkel, a tekintetetekkel, a tempó váltásokkal. A hanganyag csak iránytűként szolgál.

Hogy miért jó, ha a mindennapokban sokat énekeltek, mondókáztok, játszotok gyermekeitekkel az első életévekben, akár már pár hónapos kortól? Erről is sokat olvashattok az ölbeli játékok honlapján a Kerekítő kezdeményezés jóvoltából.

Infinety hirdetés

Ezek a kicsiny, pár soros mozgással kísért mondókák, énekek, melyeket a jövőben folyamatosan töltünk az oldalra észrevétlen hatnak az érzelmi intelligencia alakulására, segítik a biztos és harmonikus korai anya-gyermek kapcsolat kialakulását és az értelmi fejlődés különböző területeire is kihatással vannak. A művészeti-, zenei- és érzelmi nevelés alapkövei.

Aki élőben szeretné elsajátítani ezeket a játékokat, szeptembertől megteheti hiszen országszerte indítunk Kerekítő ölbeli játék klubokat művelődési házakban.
Márai Sándor sorait tartjuk szem előtt, és csempésszük be a kisgyermekes családok életébe, miszerint „A művészet élmény, mely felveri az életörömöt.”

Jó játékot, önfeledt perceket kívánok kicsiknek és nagyoknak!

Jakabosné Kovács Judit

fotó: kerekito.hu

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.