Kötelező lesz a penumococcus elleni oltás

Kötelező lesz a penumococcus elleni oltás

Az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rend továbbfejlesztése az idei évben is folytatódik, a kötelező védőoltások közé felvételre kerül a pneumococcus elleni oltás is. Így ezen oltóanyag esetében is megvalósul a teljes esélyegyenlőség és a mindenki számára történő hozzáférhetőség – áll az ÁNTSZ közleményében.

A kötelező védőoltási rendben továbbra is olyan vakcinák kerülnek felhasználásra, amelyeknél hatékonyabb és biztonságosabb oltás a patikai forgalomban sem szerezhető be. Az oltóanyagok kiválasztásában az elérendő cél (milyen betegség ellen kívánunk védelmet biztosítani) és a termék ára alapján születik döntés.

– Azt, hogy milyen betegség ellen kívánunk az életkorhoz kötött védőoltási rendben védelmet nyújtani döntően befolyásolja az ország járványügyi helyzete és járványügyi biztonsága, valamint a nemzetgazdaság teherbíró képessége. E két szempontnak mindenkor szinkronban kell lenni és a védőoltási rend továbbfejlesztése egy állandóan megújuló, az orvostudományok fejlődését szem előtt tartó folyamat. – olvasható a közleményben.

3 EDDIGI KÉRDÉSEK

  1. Jajjjjj, neeeee :(((
    És képesek úgy beállítani, mintha kegyet gyakorolnának… “Így ezen oltóanyag esetében is megvalósul a teljes esélyegyenlőség és a mindenki számára történő hozzáférhetőség”
    A fene egye meg!!
    Miért nem lehetne ingyenesen VÁLASZTHATÓ???? Miért kell nekem a gyermekemet egy további dologgal mérgeznem?
    Komolyan sajnálom.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..