Világversenyeken aratnak a magyar gyermekmodellek

Világversenyeken aratnak a magyar gyermekmodellek

Nemrég tért vissza a magyar csapat a Bulgáriában megrendezésre került Little Miss World gyermekszépségversenyről, ahol a 9 éves Kánya Vivien a legmagasabb elérhető díjat, Grand Prixet zsebelt be. Miénk lett Európa legszebb kislánya is a korosztályában, az 5 éves Wágner Zoé személyében.

Kánya Vivien Szilvia (9), Balassagyarmat

A 9 éves Vivi csak idén csöppent bele a szépségversenyek világába. Első nemzetközi versenye Portugáliában volt, ahol második helyezést ért el. A szép eredményen felbuzdulva Bulgáriában is megmérettette magát, és a legmagasabb elérhető díjat, Grand Prixet zsebelt be.

„Vivi nagyon meglepődött, amikor őt hirdették ki győztesként. Nem számítottunk rá, de szívből örülünk, hogy a zsűri díjazta a természetességét és a báját. Én nem támogatom a műszempillát, az erős sminket és a póthajat, a természetes szépséget szeretnénk kiemelni.

A döntőn a klasszikus kifutós bemutatók mellett Vivi showtánc műsort is bemutatott, nagyon ügyesen begyakorolta, és hatalmas sikert aratott” – mondta a büszke anyuka, Kánya Szilvia.

Vivien sok meghívást kapott a sikeres szereplés után, édesanyja mégis szeretné, ha lánya a szépségipar mellett a tanulásra is koncentrálna. Mint mondja, a szépség múlandó, de ha valakinek diploma van a kezében, az örök.

Wágner Zoé (5), Taksony

Április elején egy fotózáson fedezték fel az akkor még 4 éves Zoé különleges szépségét. Bartalovics Ildikó felajánlotta, hogy szárnyai alá veszi és egyengeti az útját, ennek kapcsán több külföldi fotózáson és magyar versenyen megfordult az elmúlt hónapokban. Sőt, már túl van az első nemzetközi versenyén is, ahol szép eredményt ért el.

„Bezsebeltük a Little Miss Europe díjat, illetve Zoé lett a Little Miss World második udvarhölgye is. Az első nemzetközi versenyen, öt ország gyermekei közül ez csoálaltos eredmény szerintem.

Amikor a bátyja azt mondta Zoénak, hogy ő a legszebb kislány Európában, nagyot ölelkeztek – ez volt neki a legnagyobb elismerés szerintem. Arról nem is beszélve, hogy azóta alig lehet levenni róla a koronát” – mondta Wágnerné Fekete Szilvia.

Mikula Fanni (4), Tiszaföldvár

Már kisbaba korában is volt szépségversenyen, egyévesen felfedezték. Ezután idén újra reflektorfénybe került: versennyel egybekötött hazai fotózáson vett részt egy kastélyban, majd Londonban is.

„Az oviban visszahúzódó, de a versenyen egyből megnyílt, élvezte a sürgést-forgást, gyakorolta a pózokat. Nagyon élvezi, ha körülállják, szép ruhákat vehet fel, kisminkelik, és persze hogy rengeteg sok kis új baráttal ismerkedhet meg. Úgy látom, hogy sokat tanul és fejlődik a versenyek alatt” – mondta a büszke anyuka, Rostás Andrea.

Élete első külföldi versenyére is hamarosan sor kerül: Fanni szeptemberben Dubaiba utazik, és már nagyon készül a nemzetközi megmérettetésre. Gyakorolja a pózokat, valamint a híres cuki kacsintását.

A siker mellett szomorú sorsok is vannak

„Nagyon szép sikereket érünk el évről évre, de az idei Miss&Mister Star Universe nevű portugál versenyt sajnos megnehezítette egy tini lány életét. Anyukájával külön érkezett haza, és sajnos ma már nevelőszülőknél van a gyermek. Soha nem gondoltam, hogy a tündérmeséből egyszer csak pokollá válhat egy fiatal lány élete.

A kislány tőlem és a velem érkező szülőktől kert segítséget nem megfelelő családi helyzet és sok-sok atrocitás miatt. A Portugál konzulátussal felvettük a kapcsolatot, hogy segítsenek. Az élet fintora, hogy közben a fiammal egymásba szerettek és elszakítottak őket egymástól. A körülmények miatt a gyámügy nem engedélyezi a kapcsolattartásukat. Ha valakinek jó gyermekvédelmes ismerőse van, várom a segítséget.

A kislány most kórházban van és tehetetlenek vagyunk. Nem kapunk róla információt. A gyermek telefonját a nevelő tanácsadó elvette és senkivel nem beszélhet, ezután történt, hogy a kislány csinált magával valamit. Nem adnak információt róla” – mondta a FashionKids Hungary modellügynökség vezetője, Bartalovics Ildikó.

Játékok ››› LEGO ›››

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .