Nem kell konyhatündérnek lenni, és órákat tölteni a konyhába, hogy valami különlegessel lepjük meg a családot – akár hétvégén is. Ez a recept gyors, és sokak kedvence lesz. Jó uzsonnára vagy könnyű vacsorára, sok-sok friss zöldséggel, de akár egy finom sülthús mellé is köretként.
A feltétek végtelenségig variálhatók, a ’kence’ például lehet kapros túrókrém, gorgonzolás joghurtos, tojáskrém vagy akár humusz is.
Zöldfűszeres palacsinta répás, tormás sajtkrémes töltelékkel
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 tojás
- 1 kk. sütőpor
- 2 dl tej
- 1,5 dl szóda
- 3-4 evk. olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldfűszer (tetszés szerint petrezselyem, kakukkfű, medvehagyma)
- só
Sajtkrém:
- 25 dkg natúr sajtkrém (lehet ricotta vagy mascarpone)
- 3 evk. tejföl
- 1 tk. torma
- 1 csokor bazsalikom
Répa feltét:
- 3 nagy répa
- szezámolaj, citromlé, só
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és száraz serpenyőben kisütjük. Amerikai palacsinta vastagságú lesz, de a szódától könnyebb a tészta. A sajtkrémhez összekeverjük a tejfölt, sajtkrémet, tormát és a fűszereket. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk citromlevet csepegtetünk rá, és szezámolajjal meglocsoljuk. A palacsintákat megkenjük a krémmel, ráhalmozzuk a répát és félbehajtjuk, fogpiszkálóval rögzítjük. És máris kész az egészséges, gyors különlegesség.