Zöldfűszeres palacsinta zöldséges töltelékkel

Zöldfűszeres palacsinta zöldséges töltelékkel

Nem kell konyhatündérnek lenni, és órákat tölteni a konyhába, hogy valami különlegessel lepjük meg a családot – akár hétvégén is. Ez a recept gyors, és sokak kedvence lesz. Jó uzsonnára vagy könnyű vacsorára, sok-sok friss zöldséggel, de akár egy finom sülthús mellé is köretként.

A feltétek végtelenségig variálhatók, a ’kence’ például lehet kapros túrókrém, gorgonzolás joghurtos, tojáskrém vagy akár humusz is.

Zöldfűszeres palacsinta répás, tormás sajtkrémes töltelékkel

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tojás
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl szóda
  • 3-4 evk. olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldfűszer (tetszés szerint petrezselyem, kakukkfű, medvehagyma)

 

Sajtkrém:

  • 25 dkg natúr sajtkrém (lehet ricotta vagy mascarpone)
  • 3 evk. tejföl
  • 1 tk. torma
  • 1 csokor bazsalikom

Répa feltét:

  • 3 nagy répa
  • szezámolaj, citromlé, só

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és száraz serpenyőben kisütjük. Amerikai palacsinta vastagságú lesz, de a szódától könnyebb a tészta. A sajtkrémhez összekeverjük a tejfölt, sajtkrémet, tormát és a fűszereket. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk citromlevet csepegtetünk rá, és szezámolajjal meglocsoljuk. A palacsintákat megkenjük a krémmel, ráhalmozzuk a répát és félbehajtjuk, fogpiszkálóval rögzítjük. És máris kész az egészséges, gyors különlegesség.

Jó étvágyat!

RECEPT LETÖLTHETŐ INNEN!

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .