A gát regenerációja szülés után

A női test anatómiai adottságából adódóan igen nyitott, ezért sérülékeny. A szülés átrendezi a gátat, fizikai szinten általánosan szükséges a rehabilitáció a baba megszületése után. A gáti izmok irányíthatósága az egészségünkhöz tartozó önismeret. Ha megértjük a gyengeségünk pontjait a gát területén, akkor képesek vagyunk megfelelő módon erősíteni azt.

Sok országban az állam támogatja az anyák rehabilitációját. Ázsiai országokról köztudott, hogy a szült nők 6-8 hétig nem kelnek, illetve kelhetnek fel, nem végeznek semmiféle fizikai munkát. Hazánkban a kórházi ellátás 4-5 napos, utána a mama maga dönthet saját fizikai terheléséről.

Fontos a mindennapos torna

A Kriston Intimtorna húsz éve ismert, egyedi módszer, melynek segítségével már  nagyon sok nő segített saját magán. Több mint 200 mozdulaton keresztül tanuljuk meg a teljes gáti tréninget, írjuk újra testünkben a teljes medencei terület védelmét jelentő mozgásokat. Aki megtanulja az intimtornát szülés előtt, az már gyakorolhatja rögtön szülés után.

Az első mozdulatok a bemozgatás szintjén fontosak, megnézzük, hogy egyáltalán mozdulnak-e az izmok? Más az ajánlott program az első öt napban, az első két hétben, az első két hónapban.

A mindennapos torna fontos, az adja meg számunkra a folyamatos egészségmegtartás képességét. Ráadásul tudatos mozgást jelent, és ez a tudatos odafigyelés nagyon gyors és megbízható javulást hoz.

Jótanácsok a gát védelmére

  • A gáti izmok épségét tornával visszanyerhetjük, megtarthatjuk, de fontos kémiai szempontból is védenünk. Ez nem csak az intimszappanok használatát jelenti, hanem a károsító hatások elkerülését is.
  • A tampon használata gyengítheti a gátat, én már a fiataloknak sem ajánlom. A gáti izmok érzékenysége miatt minden, ami a gáthoz ér, biztosan hatni fog rá. A kémiai eljárásokkal készült tampon és betét reakciót indíthat el a szövetek szintjén. Akkor vagyunk védettek a kémiai hatások ellen, ha erős a gáti izmunk.
  • Az olasz nők napi szinten használják az intim zuhanyt. Nekünk nem szükséges, hogy a napi tisztálkodásunkba bele tartozzon, mivel általa védtelenek leszünk saját baktériumflóránk ellen.
  • A vérkeringés fokozása miatt ajánljuk a hideg-meleg váltózuhanyt.
  • Könnyed ürítést végezzünk, hogy a gátat ne terheljük.

Tóth Andrea, Kriston Intim Torna, intim egészség

Mentés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..