"Igazi" könyv lett a Nagymama meséiből

nagymamamesei-300x225.jpg

Különleges feladatra vállalkozott a budaörsi Acta Publica Kiadó, amikor kötetbe foglalta Kapocsi Judit egyetemi docens, “gyakorló nagymama” eredetileg öt példányban készült “életszagú” történeteit. Az unokák mindennapjait megörökítő Nagymama meséi című könyvet mutatták be a közönségnek.
Kiss Sándor, a budaörsi székhelyű Starkiss Kft. Acta Publica Kiadójának ügyvezetője, főszerkesztője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy szinte véletlenül lett “igazi” könyv a rövid írásokból.

– Tavaly karácsony előtt kopogott be hozzánk az orvosnő, hogy meg tudnánk-e tervezni, és le tudnánk-e gyártani – más-más címmel és borítóval – öt meséskönyvet, amelyeket unokáinak szán a fa alá – idézte fel az előzményeket a főszerkesztő.

A gyerekek életéből vett “pillanatképeket” megörökítő saját írások mellé a szerző néhány gyermekrajzot is letett az asztalra, illusztrációként, ezekből az alapanyagokból készítette el a kiadó rohamtempóban az öt könyvecskét, amelyeket azóta is örömmel forgatnak a kicsik, hiszen magukról olvashatnak benne.

A bájos, szívmelengető mesék annyira megtetszettek a kiadónak, hogy felajánlották a doktornőnek a könyv kiadását – fűzte hozzá Kiss Sándor, aki egyfajta felhívást tett közzé a kötet bemutatásával egyidejűleg.

Ennek lényege, hogy ha valakinek (nagyinak, esetleg szülőnek) kedve támad hasonló módon megírni unokái, csemetéi valós történeteit, akkor az Acta Publica Kiadó – ha a kézirat sikeresnek ígérkezik – könyvvé formálja, így sorozat kerekedhet a “Nagyi meséiből” .

MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkFogszabályozás gyermekkorban
Következő cikkKörnyezetbarát karácsony? Nem lehetetlen!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..