Így készíts gyümölcsös halloweeni finomságokat!

A Halloween nemcsak a tökfaragásról és a lakás díszítéséről szól, hanem az alkalomhoz illő finom és egészséges ételekről is – szerencsére könnyen előállíthatunk olyan ünnepi menüt, amelytől nem kell félteni az alakunkat sem. Na és mi a helyzet a kreatív édességekkel? Süti és cukorka helyett próbáljunk ki finom gyümölcsöket, az elkészítés folyamatába pedig bevonhatjuk a gyerekeket is. Ehhez ad remek ötleteket Teremy Alex, testsúlycsökkentő tanácsadó, a Diet Maker diéta és fogyás blog írója.

Almafej

Vegyünk néhány almát és hámozzuk meg csíkosan, majd két kicsi csoki golyót rakjunk a szeme helyére. Érdemes megolvasztani pár kocka csokit és rácsepegtetni, hogy rajta is maradjon.

Banánfej

Hámozd meg és vágd ketté a banánt, majd szintén kis kör alakú csoki darabokkal csinálj neki szemet és szájat.

hw1

Mandarintök

Túl sok fantázia nem kell hozzá, de nagyon frappáns. Egyszerűen hámozd meg és tegyél a közepébe egy vékony alma darabkát.

Fogas alma

Tegyél két alma cikkelyt egymás mellé és kend meg meggy-, málna-, vagy epermártással. A fogak helyére pedig szintén pici alma darabkákat állíts bele a mártásba.

hw2

Szemes szőlő

Olvassz meg fehér és étcsokit. A fehér csokit érdemes először az asztalon kicsit laposra formálni, majd rárakni a szőlő szemekre és ezután rácsepegtetni az étcsokit.

Ördögnarancs

Vágj ki egy cikkelyt a narancsból, majd ezt hámozd meg úgy, hogy egyben maradjon a héja. Vágd ketté a héját keresztbe, az egyik fele lesz a nyelve a másik felét pedig szintén vágd ketté, amiből a füle lesz. A két füléből még vágj le egy-egy darabot, amiből a szeme lesz. A nyelvét és a fülét próbáld meg egy fogpiszkálóval felerősíteni, hogy ne essen le.

hw3

Kiwifej

Hámozd meg a kiwit úgy, hogy maradjon egy kis haja. Csoki darabkákkal rakd ki a szemét és a maradék héjből vágj le egy kicsit, ami a szája lesz.

Paprikatök

Ez az egy kivétel, mert ez akár lehetne a főfogás is vacsorára. Vágd le a paprika tetejét és tisztítsd meg a magjától, majd vágj neki egy éles késsel szemet és cikkcakkos szájat. Ezt utána megtöltheted bármilyen hagyományos töltelékkel és mehet a sütőbe. Főtt sóskával tálalhatod.