Elegendő alvás, jobb teljesítmény

gyerek alvása

A korai lefekvés és a meghatározott lefekvési idő pozitívan hat a gyermek fejlődésére. Azok a gyerekek, akik mindennap közel azonos időben fekszenek le és eleget alszanak, jobb eredményeket érnek el a szövegértési és számolási képességeiket felmérő teszteken.

Az Amerikai Alvástudományi Akadémia szerint az óvodás korú gyermekeknek legalább 11 óra alvásra van szükségük minden éjszaka. Azoknak, akik ennél kevesebbet alszanak, csökken a teljesítményük – mutatta ki egy új tanulmány, melyet Erika Gaylor, az SRI International Kutatóközpont kutatója és kollégái végeztek.

Aludj baba, aludjál: a gyermekkori alvászavarok

A tanulmányban 8000 gyermek vett részt. Először a gyermek 9 hónapos korában, majd 4 éves korában számoltak be a szülők gyermekük alvási szokásairól, és a gyermekek 4 éves korukban töltötték ki a képességfelmérő teszteket.

„Ha a szülők ragaszkodnak egy állandó lefekvési időhöz, az nagyon jó hatással lehet gyermekük nyelvi és szövegértési képességére” – mondta Gaylor. A kutatónő javasolja a szülőknek, hogy határozzák meg az esti lefekvés megfelelő időpontját, és alakítsanak ki egy esti rutint, melynek során elalvás előtt beszélgetnek a gyermekkel, vagy mesét olvasnak neki.

13 tipp a nyugodt alvásért

Erről a témáról még a Kisgyermek fejlődése rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA nagy dilemma: munka vagy család?
Következő cikkFedezzétek fel együtt a világot!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..