Húsvéti hangulat a lakásban

Húsvéti hangulat

Mikor húsvéti ruhába öltöztetjük a lakást, nem csak az ünnepre készülünk, hanem üde, tavaszi hangulatot is csempészünk a falak közé. Bátran használhatjuk a tavasz színeit, sárgát, zöldet, halványrózsaszínt, égszínkéket. A dekorációhoz válasszunk természetes anyagokat.

Már a kertben vagy a teraszon elkezdhetjük a hangulat megteremtését. A fákra, bokrokra aggathatunk fatojásokat, vagy szép formájú cserepeket ültethetünk be tavaszi virágokkal. A cserepet díszíthetjük is szalagokkal, favirágokkal, vagy faállatokkal – ekkor azonban figyeljünk, hogy esővédett helyre kerüljön a tavaszi kiültetés.

Fényfogó tavasz tündér – DIY

A bejárati ajtóra is tehetünk díszeket, például barkaágból font koszorút, a közepébe tűzött, vagy rákötött kifújt hímes tojással. Díszíthetjük selyem- vagy papírszalagokkal, apró csibe-, bárány- és nyúlfigurákkal is.

Az ablakpárkányra tegyünk cserépbe ültetett vagy vázába rendezett tavaszi növényeket: nárciszt, jácintot, krókuszt. A cserepekbe “ültethetünk” nagyméretű tojásokat is. A fűbe-mohába helyezett tojásokat madártollal, szalagokkal, vagy akár élővirággal is “feldobhatjuk”. (Az ablakainkat feltétlen tisztítsuk meg!)

Így készíts húsvéti dekorációt az újrahasznosítás jegyében!

A szoba dekorációja főként harmonikus, tavaszias, pasztell árnyalatú terítőkből, drapériákból állhat. Lepjük meg magunkat egy-két virágmintás használati tárggyal vagy szép textíliával. Porcelán- vagy üvegfestékkel újjávarázsolhatunk egy-két hagyományos poharat, kerámiát is.

A falakat is dekorálhatjuk: a barátainktól, rokonainktól kapott képeslapokat a konyhai üzenő táblára tűzhetjük, vagy kifújt tojásokat és más húsvéti díszeket egy selyemszalagra függesztve és a falra erősítve, látványos díszt kaphatunk.

Húsvéti dekoráció porcelángyurmából

Az asztalokra tegyünk tavaszt idéző barkaágakat, virágcsokrokat. A barkaágakra kifújt és festett tojásokat akaszthatunk. Kis fonott kosárkákba tegyünk festett tojásokat száraz fűre, vagy virágboltokban kapható műfűre (természetesebb hatású és szebb, mint a zöld színű krepp papírcsíkok). Tojás alakú gyertyákkal vagy virágos gyertyagyűrűkkel is felfrissíthetjük otthonunk hangulatát. A nagyobb gyertyákra tekerjünk szélesebb szalagot, amit kevés ragasztóval rögzíthetünk, és erre ragasszunk favirágokat, faállatokat.

Dekoratív húsvéti váza kókuszdióból

Az ünnepi asztalt természetes anyagokkal dekoráljuk, például cserepes növényekkel, tálba helyezett, mohával és tojással díszített vágott virágokkal, természetes anyagokból készült koszorúval. Az evőeszközöket színes selyemszalaggal vagy rafiával kössük össze, és keresztben helyezzük a tányérra, vagy a terítékeket egyenként is dekorálhatjuk egy-egy szál élővirággal. Egységes lesz az ünnepi dekorációnk, ha valamilyen visszatérő motívumot választunk, amely az asztalnemű valamennyi darabján megjelenik.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkÉtelallergiás gyerek csokinyuszija
Következő cikkKölcsönnyuszi

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..