Szebbek volnának a gazdag nők?

gazdag nők

Dehogy szebbek, természetesen. Azonban sajnos gyakran sokkal ápoltabbak. Ez pedig a szépség illúzióját keltheti, és még ha nincs is mindig így: minden esetben kellemesebb egy ápolt, pihent, nyugodt és derűs – vagy annak tűnő – arcra nézni. Mit tehetünk, ha soványabb pénztárcával szeretnénk a szépségszalonok állandó lakóinak hamvas bőrét, fényes szemét magunkénak tudni?

Nem meglepő: az egyik legfontosabb a pihenés. Minél több, minél pihentetőbb, sötétben, csendben.

A sport – lehetőleg mindennap – könnyed mozgást, biztos fellépést, és nem utolsó sorban jobb kedélyt jelent. A futás vagy kerékpározás nem is kerül olyan sokba, vagy akár egy uszodabérlet is megfizethető.

Ennyit kell mozogni hetente

Az arctorna – és a sok nevetés – eltünteti, vagy legalábbis fellazítja a szomorú ráncokat, és derűsebb képet mutat. A homlok keresztirányú, gondterhes ráncai, a szemöldökök közti szigorú két vonal, a súlyos terhet mutató orr-száj redő vagy az összeszorított ajkak függőleges vonalkái mind öregítik, fáradttá és fakóvá tehetik a megjelenést. Az arctorna, illetve a bőséges hidratáló-krémmel végzett arcmasszázs azonban nagyon sokat segíthet.

Szép szemöldök, tiszta haj, fényes köröm. Nem sok – és pláne nem drága – eszközt igényelnek, és hihetetlenül sokat számítanak az igényes megjelenésben. A műkörmöt (talán megengedhető egy szubjektív vélemény: én nagyon nem szeretem) azoknak ajánlom, akik valóban tökéletes állapotban tudják tartani, van idejük a szolgáltatásra, valahányszor arra csak szükség van. Egy többé-kevésbé lepattogzott, ne adj’ Isten különböző hosszúságú műkörömnél ezerszer szebb a tiszta, formára reszelt, körömápolóval vagy akár csak kézkrémmel kezelt, natúr köröm.

Hogyan ápolják külsejüket a magyar nők?

A jó frizura nem drágább, mint a rossz. A legtöbb nő ott követi el a hibát, hogy olyan hajat vágat, amit aztán csak alkalomra készít el megfelelően – a hétköznapokban egyszerűen összefogja a tarkóján. Pedig sokkal több időt töltünk el a hétköznapjainkban, mint sátoros ünnepeken… Érdemes tehát olyan frizurát készíttetni, amelyiket nem hátrasimítva, gumival összecsomózva viselünk.

Egyszerű ruha, azonos színek. Ha nem tudjuk megfizetni a drága szalonok ruháit, és szeretnénk mégis elegánsak lenni: érdemes néhány olyan kollekciót kiválasztani, amely az azonos színekre épül. Nem kell ennek feltétlenül feketének lennie – az kissé gyászos volna – de érdemes tartani egy hozzánk illő, semleges színű, egyszerű öltözetet, amelyet színes, feltűnő, de kevés kiegészítővel bármikor elegánssá és különlegessé tehetünk. A világos bőrű, halványabb alapszínű hölgyeknél ez lehet fahéjbarna vagy galambszürke, taupe, acélkék, mohazöld, például. A sötétebb bőrhöz-hajhoz jobban illik a fekete, kávébarna, antracitszürke, füstszín, tintakék. Az élénkebb színek (például aranyszőke vagy vörös haj, türkiz vagy zöld szemek) elbírják a királykék, pezsgőszín vagy csokoládébarna összeállításokat is. Fontos, hogy olyan színt válasszunk, amely felderíti az arcunk árnyalatát.

Legyen legalább egy olyan sálunk, ami felderíti az arcunk színét. Tükör előtt próbálgassunk: vajon a púderrózsaszín, a lazac, a türkiz vagy épp egy pezsgőszín segít leginkább?

Használjunk pirosítót és szempillaspirált. Ennyi gyakran elég is ahhoz, hogy a szemünket tágra nyissa és élénkké tegye az arcunkat.

Ami pedig megfizethetetlen, de alapvető fontosságú: az önbizalom.Ha magabiztosan lépünk be bárhová, emberfia nem veszi észre, ha volt már rajtunk párszor az a kabát, amit most viselünk, vagy hogy az óránkat pár ezerért vásároltuk egy üzletközpontban. Ugyan, kit érdekel egy sugárzó mosolyú nő cipőjének ára?! Ha mi magunk ragyogunk, nem számít semmi más.

„Mindig elmondom ezerszer: én egy értékes ember vagyok”

Szólj hozzá Te is!