Az igaz szeretet hetedik titka: a szavak ereje

titok-szavak.jpg

A szabadság erejének is birtokosa lettél. Most már pozitívan és tisztelettel fordulsz mindenki felé, képes vagy adni. Tudod, hogy mekkora erő van az érintésben, az ölelésben és a szabadságban. Barátságos minden tetted az embertársaid irányában. Már nagyon jól érzed, hogy mit jelent szeretni valakit. Elérkezett tehát az idő, hogy a következő titokba is beavassalak. Ez nem más, mint a szavak erejének titka.

A hetedik titok arról szól, hogy sokszor nem a szeretet képessége hiányzik belőlünk, hanem az, hogy nem tudjuk kifejezni érzéseinket, ezeket nem vagyunk képesek átadni, megosztani a másikkal. Tehát, ha meg akarunk tanulni szeretni, akkor előbb meg kell tanulnunk kommunikálni az emberekkel. Meg kell találni a módját annak, hogy megoszthassuk örömünket, bánatunkat, problémánkat a számunkra fontos emberekkel. Ha nem kérünk segítséget, nem is fogunk kapni, bármily nagy lenne a szükség rá. Amikor kapcsolatot teremtünk egy másik emberrel, nem csak arról beszélünk, hogy mit érzünk vele kapcsolatban, de beszélnünk kell az álmainkról, vágyainkról, félelmeinkről, sőt a problémákról is. A becsületes és nyílt beszéd hatására az életünk jelentősen meg fog változni.

A szeretet a hetedik titok szemszögéből azt jelenti, hogy ápoljuk a vele való kapcsolatunkat. A kapcsolatokban a legtöbb probléma azon gyökerezik, hogy az egyik, esetleg mindkét fél nem képes átadni gondolatait és érzéseit a másiknak. Tehát adjuk tudtára az embereknek, akiket szeretünk, hogy szeretjük és értékeljük őket. Tegyük ezt meg minél előbb, hiszen nem tudhatjuk, hogy nem ez az utolsó nap, amikor ezt megtehetjük.

Tehát, soha ne félj kimondani a varázsszót: szeretlek! És ne hagyd ki azokat az alkalmakat sem, amikor megdícsérheted a másikat.

Gondold végig a következőket!

  • Tudsz-e nyíltan, őszintén viszonyulni másokhoz?
  • Mi akadályoz abban, hogy bátran kommunikálj?
  • Adsz-e alkalmat a társadnak, hogy ő beszélgethessen veled?

Feladatod:

  • Írd össze, hogy kinek kell elmondanod, hogy fontos szerepe van az életedben (ne csak a partneredre, szüleidre, gyermekeidre, testvéreidre, rokonaidra, munkatársaidra, barátaidra is gondolj)!
  • Figyeld az alkalmakat, és ha kell, dícsérj és fejezd ki pozitív gondolataidat!
  • Figyelj arra, hogy mindig nyíltan és őszintén fejezd ki érzéseidet!
  • Minden este gondold végig a napodat, és adj hálát minden pozitívumért és a negatívumokat engedd el!

Az igaz szeretet nyolcadik titka: légy elkötelezett!

Az igaz szeretet hatodik titka: szabadnak hagyni

Az igaz szeretet ötödik titka: az ölelés ereje

Az igaz szeretet negyedik titka: a barátság ereje

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkFürdés a babával – A Gézengúz Alapítvány tanácsai
Következő cikkPályázatot hirdetett az ING Biztosító alapítványa