Családi nyaralás gyerekekkel

csaladinyaralas_250.jpg

Kisgyermekekkel is kényelmesen utazhatunk, nyaralhatunk, ha figyelembe vesszük az igényeit és a tűrőképességét, és felkészülünk előre minden helyzetre. Összeállításunkban ehhez nyújtunk segítséget. Jótanácsok nyaraláshoz, utazáshoz, strandoláshoz, kiránduláshoz kisgyermekes  családoknak.

Utazás gyerekekkel

Noha a gyerekek sokszor jobban bírják az utakat, mint a felnőttek, kényelmünk érdekében igyekezzünk megteremteni a megfelelő körülményeket. Egy kis előrelátás és kreativitás jól jön a hosszú utak alatt – ehhez ad tanácsokat a háromgyermekes idegenvezető.

Hogyan készüljünk a repülőútra, ha kisgyermekkel utazunk? Mekkora csomagot vihet a fedélzetre a család? Utazhat-e gyermekem egyedül? Ilyen és ehhez hasonló kérdések minden évben egyre több gyermekkel útnak induló család körében merülnek fel. A gyermekekkel való utazás alapvető tudnivalói

Nyaral a család

A tiszta levegőn töltött órák szinte belülről masszírozzák a szervezetet, érdemes azonban felkészülnünk a kisebb-nagyobb kényelmetlenségekre is. Mit ajánlatos tehát a hátizsákba csomagolnunk, hogy ne érjen meglepetés?

A nyaralás ideje alatt rendszeresen eszik a család étteremben, ám ha kisgyermekekkel utazunk, nem mindegy, hogy milyen étteremben és mit. Ehhez foglaltuk össze a babák és tipegők nyári táplálásról a legfontosabb tudnivalókat.

A grillezés nem tartozik ugyan a legkönnyebb sütési módok közé, de az alábbi fortélyok alkalmazásával már a kezdők is sikerélményre tehetnek szert. Tippeket kaphatnak arra is, hogy milyen egészséges finomságokat ehet a várandós mama vagy a baba, és hogyan óvjuk meg a gyermekeket a balesetektől.

A globális felmelegedés nemcsak elősegíti a különböző vérszívók szaporodását, de egyes példányaik ma már olyan helyeken és kontinenseken is előfordulnak, ahol ez korábban elképzelhetetlen volt. Ezért alaposan fel kell készülnünk, hogy gyermekeinket és magunkat is megvédhessük. 10 hasznos tipp kullancsok és szúnyogok ellen.

Rossz az idő? Sebaj!

Végre elérkezik a várva várt szabadság, családi hét a Balatonnál, a tengernél, vagy a hegyekben. Aztán az eső elkezd szemerkélni, vagy több napig süvít a szél, és a felnőttek máris lelombozódnak, és a vakációs hangulat már nem is az igazi. Ne hagyjuk, hogy így legyen!

Amikor kijön az ember a fodrásztól nem jó megázni. De emlékszünk-e még a boldog bőrig ázásra gyermekkorunkból vagy kamaszkorunkból, netán felnőttkorunk nosztalgikus pillanataiból? Ezt az olcsó játékot a mai gyerekek is imádják.

Életet menthet a megelőzés

A nyár beköszöntével beköszönt a véletlen balesetek időszaka is, hiszen gyermekeink számos veszélynek vannak kitéve a szabadban. Ezeknek a veszélyforrásoknak ismertetése lehetőséget ad a véletlen balesetek elkerülésére: nyári balesetek és megelőzésük

Az ózonréteg egészségünket védő hatása jelentősen lecsökkent, s még legalább ötven évig fokozottan figyelnünk kell arra, hogy a Napból érkező ultraibolya sugarak káros hatásaitól megvédjük magunkat. A gyermekek védelmére különösen figyelnünk kell

Mi a helyzet a strandokon? Milyen veszélyeknek vagyunk kitéve? A fürdőzők számából, a víz mennyiségéből és a nyitva tartás idejéből könnyedén kiszámítható, hogy átlagosan hány kórokozó hemzseghet a strandok hűsítő vizeiben. A strandolás veszélyei

Az 1 és 19 év között gyerekek körében a második leggyakoribb halálok a vízbefúlás. A legveszélyeztetettebb korosztály a totyogók, és a tinédzser fiúk. A szülőknek több óvintézkedést kell tenniük ahhoz, hogy megóvják gyermeküket. Ehhez ad tanácsokat az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP) új útmutatója a fulladásos balesetek elkerülése érdekében.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkModern magzati szűrővizsgálatok
Következő cikkCsapvíz kontra ásványvíz

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..